T HOSPITAL

Nagoya, JP

 

病院のリノベーション

特別室フロアーのスペース・プランニング、及びコーディネーション、特注家具の設計・作成

 

病院環境で許される限りの温かみのある色調、素材、間接照明を取り入れ、よりホテル滞在に近い空間づくりを提案。全室個室のそれぞれの部屋には窓を配し、中心部分に共有スペースをまとめ、患者さんが歩きやすい余裕のある長い廊下を意識的に確保した。中心に設けたデイ・ルームには、コントラクト・グレードの和紙などの自然素材を使用。治療を受ける側と行う側のニーズ、メンテナンスへの配慮のバランスをとりながら、患者さんにとってのより快適な滞在を可能にすることを目指した。家具、アートワークの調達を含む。

1/8

An executive class floor design in a hospital renovation.  Space planning, furniture & furnishings procurements, lighting design to provide a hotel-like atmosphere to the executive floor.  All the private rooms were placed to the outer area, so that each rooms are to have a window.  A long spacious corridor was intentionally placed, so that patients in need of some exercise for recovery can take an adequate portion of walk at any time.  

 

©2019 like air and water co., ltd., All rights reserved